ЗАПАЗЕТЕ ВЪРБОВИТЕ КЛОНКИ СЛЕД ПРАЗНИКА


Върбата е красиво, декоративно, парково дърво, което лесно може да захванете от клонка, ако я оставите достатъчно дълго във вода, докато пусне корени.Това обикновено се случва за около две-три седмици. Най-лесно се вкоренява плачущата върба /Salix babilonica/, точно тази, която донасяме у дома от църквата на Цветница. В озеленяването обикновено се използва като акцент близо до езера и водни площи, заради красивата си, широка корона.



 Много разпространен и познат в декоративното озеленяване e и видът Salix caprea / Ива/ и най-често използваната й плачуща форма. От основният вид се правят присадки на определена височина, но когато купувате такова растение, имайте в предвид, че дръвчето няма да порастне по-високо от височината на присадката. Така, че избирайте височината, която ви е необходима и съобразена с мястото, на което ще аранжирате върбичката.





Интересна, но по-малко позната е къдравата върба Salix matsudana turtuosa, клоните на която са много интересни и атрактивни и са подходящи и за аранжировки, и за направа на ниски градински бордюри, оградки и други плетени елементи, поради своята еластичност и гъвкавост.



Така че ако искате да имате върба в двора си ... не изхвърляйте върбовите клонки след празника.

Още полезни и практични решения за градината, разгледайте тук >>>http://totex.net/category/saveti-za-gradinata/

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЪПКА ПО СТЪПКА КАК ДА РАЗМНОЖИТЕ ВАШАТА ХОРТЕНЗИЯ

ДЕКОРАТИВЕН ТРОСКОТ

НАКАРАЙТЕ МУШКАТИТЕ ДА ЦЪФТЯТ КАТО ЛУДИ