ЦВЕТНАТА ПРИКАЗКА КЮКЕНХОВ



Пролетта вече е факт! Без съмнение едно от най-красивите места през този сезон е парка Кюкенхов в малкия провинциален датски град Лисе. Този неописуем взрив от цветове и аромати е може би най-красивото място в света в този период на годината.
 Keukenhof, е известен и като „градината на Европа“ и е най-голямата цветна градина в света.
В Keukenhof Park има приблизително седем милиона цветни луковици, които се засаждат всяка година. Парка се простира на площ от 32 хектара.Намира в Южна Холандия в малкия град Лисе, югозападно от Амстердам. Цветната градина, към замъка, който е построен през 1641г е създадена през 1949 г. от тогавашния кмет на Лисе. Той е искал да направи изложба на цветя от цяла Холандия и Европа, с което да се подпомогне развитието на цветната индустрия в Холандия. Към настоящият момент тази държава е най-големият износител на цветя в света.
По отношение на ландшафтния дизайн паркът съчетава в себе си различни стилове. Тук може да откриете градина с английски пейзаж, японска градина, както и историческа част, в която са запазени стари видове цветя. Кюкенхов е отворен само осем седмици от средата на април, в периода на интензивен цъфтеж, той привлича 800 хиляди посетители годишно.

Та кой не би искал да се докосне до това вълшебство!
















Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЪПКА ПО СТЪПКА КАК ДА РАЗМНОЖИТЕ ВАШАТА ХОРТЕНЗИЯ

ДЕКОРАТИВЕН ТРОСКОТ

НАКАРАЙТЕ МУШКАТИТЕ ДА ЦЪФТЯТ КАТО ЛУДИ