ТРЕВЕН ЧИМ

КАКВО Е ТРЕВЕН ЧИМ?

ТОТЕХ е лидер в производството на тревен чим за България. ТОТЕХ е единствената българска фирма член на международната организация на производителите на тревен чим TPI/ Turfgrass Producers Internacional/.

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е професионално отгледана трева в продължение на минимум една година,която се предлага във вид на рула /малки-с ширина 0,46м и големи Big rolls с ширина 0,76м/,или плочи и е предназначена за незабавно и трайно създаване на всякакъв тип тревни площи. Това е модерен и сигурен продукт,с който бързо и безпроблемно се затревяват всякакви терени. Полага се през цялата година,с изключение на периодите,когато почвата е замръзнала.

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е уникален продукт,който трудно може да бъде обект на внос. Лесно се задушава и може да бъде повреден,особено през лятото. През горещите периоди,ако се налага да се транспортира повече от 24 часа,трябва да се пренася с хладилни камиони,което необосновано вдига цената. Ето защо за  предпочитане е местното производство. Не без значение е и факта,че както всяко растение отгледано при нашите климатични условия,адаптацията му след полагането е в пъти по-успешна,отколкото при вносния продукт.

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е модерен и сигурен продукт-перфектен,плътен и гъст тревен килим,с който лесно и бързо се затревяват всякакви терени,буквално за няколко часа /моментално затревяване/.
В Тотех чимовете се предлагат на големи рула 30 кв.м (с размери 40х0,76 ширина) и малки рула (с размери-ширина 46 см. и дължина до 100 см.) и на плочи със съответните размери. Заедно с това вие получавате и пълният набор от инструкции за полагане и отглеждане на така създадените тревни площи,както и последващи безплатни консултации при възникнали проблеми.

ТРЕВНИЯТ ЧИМ успешно се използва и при реконструкции /подновяване/ на вече изградени тревни площи,които имат изхабени участъци:паркови и предимно спортни терени,детски площадки,частни имения и дворове и др.
Фирмата разполага с производствени бази в с. Негован (обл. София) и с. Старо Оряхово (обл. Варна), които на практика покриват и задоволяват нуждите от този продукт в цялата страна.

ПРОИЗВОДСТВО-ТРЕВЕН ЧИМ

Производствени бази в България

София / с.Негован
GSM: +359 888 573 200
GSM: +359 899 778 877

Варна / с.Старо Оряхово
GSM: +359 889 505 144
GSM: +359 897 881 868

ТОТЕХ е първият и единствен мащабен производител на тревен чим в България.
От 2000г. и досега ТОТЕХ е лидер в производството на тревен чим за България. Имено ние поставихме началото и осъществихме идеята да има наша марка тревни рула.

Ние предложихме на българския клиент перфектен тревен килим на достъпни цени,продукт съобразен с нашия климат и нашите почви,с нашите възможности за гарантиране на устойчивост на създадените с тревни чимове,тревни терени.
За иновативния си подход в озеленяването през 2003 г. фирмата е наградена със златен медал на изложението "Произведено в България". ТОТЕХ е и единствената българска фирма член на международната организация на производителите на тревен чим TPI /Turfgrass Producers Internacional/.
Ние успяхме и приравнихме българското озеленяване към европейските стандарти. Днес на основата на опита и практиката,смеем да твърдим,че сме постигнали това качество,което дава пълна сигурност,естетически ефект и несравнима визуална удовлетвореност при използването на нашите тревни рула. Нещо повече–ТОТЕХ превърна инвестицията в тревен чим в достъпна услуга за стотици потребители,генерираща бърз,траен,персонален и обществено полезен ефект.
Тревните чимове в ТОТЕХ се произвеждат, като се използват всички съвременни технологии в тази област. Ние разполагаме с цялата необходима техника за изграждане и поддръжка на мащабни тревни пространства. Като специалисти в областта и директен вносител на тревни семена и смеси, подбираме най-добрите семена за производството на нашите чимове.

Предлаган асортимент от армирани тревни чимове от ТОТЕХ:
Армирани чимове за слънце
Тези чимове са направени от специални тревни смески,като така създадения тревен килим е устойчив на интензивно натоварване и изхабяване, и е подходящ за изграждане както на спортни терени, така и на всякакъв вид паркови и градински тревни площи.Гъстотата и наситено-зеленият цвят на тревното покритие го правят предпочитан за изграждане на много спортни терени у нас.
Армирани чимове за сянка
Чимовете за сянка са предназначени за терени с намалена интензивност на светлина.Използваните семена са на квалитетни култивари на различни видове житни треви.Този тревен килим се отличава с изключително фината си структура и мекота. Чимовете за сянка не са устойчиви на интензивно натоварване, но притежават несравними естетически показатели. Чима за сянка успешно може да се използва за изграждане и на ослънчени терени и луксозни тревни площи, но при по голяма разходна норма на поливане.
Фирмата има с производствени бази в с. Негован (обл. София) и с. Старо Оряхово (обл. Варна), които разполагат с количества, напълно достатъчни да покрият нуждите от чим за цялата страна..
Затвореният цикъл от услуги, които предлагаме:проучване и ландшафтно проектиране, внос и търговия на семена, собствено производство на тревен чим, доставка и монтаж на чимове, изграждане и консултираща поддръжка на зелени площи,е удобство и изключително предимство за нашите клиенти,които получават професионално качествено и бързо обслужване на достъпни цени от производител.
С годините ръстът и опитът на нашата компания се разширяват. Разширява се и спектърът от условия, в които се използва нашия чим. Само едно остава неизменно. Тотех и досега остава семейна фирма с компактна организация. Това гарантира внимание към всеки клиент, което започва с първият съвет и завършва с цялостното му обслужване и консултиране в годините.

ПРЕДИМСТВА И ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТРЕВНИТЕ РУЛА

Кои са предимствата на армираните тревни чимове, които го правят толкова атрактивен и предпочитан при избора на метод за затревяване и създаване на тревен килим?

ЗАЩО ЧИМ, А НЕ ЗАСЯВАНЕ?

Гарантирана здравина на тревното покритие – тревните чимове се произвеждат по специална технология с мрежа,за усилване на здравината. На практика вие получавате буквално тревен килим, който е отглеждан от професионалисти най-малко в продължение на година.

Незабавен резултат в изключително кратки срокове – на практика вие получавате трева с професионално качество в двора си само за един ден,при зачимяване-ефектът е незабавен,като теренът се превръща в зелена морава веднага след полагането,спестявайки много време,усилия и допълнителни разходи.

Полага се през цялата година - с изключение на периодите с много високи или много ниски температури (тогава когато земята е замръзнала и на практика чимът не може да се вади). Това е изключително удобно, защото позволява да създадете тревна площ във време, когато условията за засяване на семена не са подходящи. Не трябва да се забравя,че за предпочитане са чимовете местно производство, защото вносът на този продукт е рисков и скъп.

Качество – тревният чим е произведен само от квалитетни семена, с гарантирано качество и смеси адаптирани към нашите климатични условия, което от своя страна гарантира качеството на тревната покривка. Специалната технология на производство и ежедневната квалифицирана грижа в продължение на една година скъсяват за клиентите дългия и труден път на създаването на тревна площ със семена /да отгледаш „райграс“ се оказва не толкова лесна работа/.

Зелена площ без плевели – чимовете задушават и семената на плевелите и нежеланите треви трудно пробиват през тях. Ето защо при зачимяване плевели не се появяват в рамките на поне два сезона,естествено при правилна поддръжка на тревната площ.

Устойчивост на отъпкване – използваните тревни смески гарантират това качество и възможна употреба дори седмица след полагане на тревните рула. Всъщност вие можете да натоварвате тревната площ и веднага след полагането на чимовете, но така рискувате да разместите отделните парчета.

Сигурен успех – с полагането и монтажа на тревни рула, само след седмица поливане вие имате моравата,райграса,или килима от трева, за който сте мечтали – като,че ли сте го отглеждали на това място вечно. Или иначе казано зачимяването е единствената ви гаранция за перфектна трева веднага, без да се налага да косите 300 години преди да я притежавате.

Зачимяването като начин за затревяване на практика е подходящ за изграждане на всички типове терени:
- На първо място спортни терени за футбол,голф,конни бази,бейзболни и всякакъв друг вид спортни игрища
- Паркови пространства и кътове за отдих
- Обществени тревни площи
- Частни дворове и градини
- Озеленяване на хотелски и жилищни комплекси
- Покривно озеленяване
- Детски площадки и заведения,училища и др.
- Лесопаркови територии
- Промишлени терени предвидени за озеленяване
- Терени подлежащи на рекултивация и др.
- Освен за цялостно изграждане,армираният тревният чим има и други интересни приложения:

Успешно се използва при реконструкции на вече изградени тревни площи, които имат изхабени участъци: паркови и спортни терени, детски площадки, частни имения и дворове и др.
В много случаи армирания чим се явява единствено решение при борбата с почвената ерозия при наклонени терени, където сухото засяване със семена дава много ниски резултати. Опитът ни показва, че чима все по-масово се използва за разработване на творчески решения при оформяне на различни типове пространства по време на панаири и изложения, автосалони, заснемане на филми и клипове, организиране частни партита и др.

ДОСТАВКА И МОНТАЖ ТРЕВЕН ЧИМ

ТОТЕХ предлага големи и малки рула тревен чим.
Перфектен тревен килим, затревяване, зачимяване – безспорно нашата фирма е една от най-търсените,когато има необходимост от този вид услуги.
Затвореният цикъл:
- проучване и проектиране
- собствено производство и дистрибуция на семена
- доставка и монтаж на чимове
- изграждане и последваща поддръжка на така създадените зелени площи и тревни терени е удобство, което клиентите предпочитат при създаването на своите паркове и градини. Не без значение остава и факта, че клиентите пазаруват при нас на достъпни цени, като имат възможността за избор измежду професионалното изпълнение на всички методи на затревяване-затревяване, зачимяване, засяване с хидропосев.
Нашите услуги са ориентирани към вашето удоволетворение от постигнатите резултати.


В ТОТЕХ работят лицензирани ландшафтни архитекти и специалисти с дългогодишен опит,които могат да предложат уникални и рационални решения за организацията и аранжирането на вашата градина и да решат всеки възникнал проблем.

Опитът,натрупан през годините,както и множеството създадени контакти ни дават възможност за много бърза реакция,когато се касае за доставка и полагане на чимове. Освен,че ще доставим и положим чимовете във вашия двор,офис, градина,ние ще ви предоставим и цялата информация,която ви е необходима,за да може дълги години да се радвате на перфектен тревен килим. Смисълът и удовлетворението от нашата работа са многото доволни клиенти и именно те ще потвърдят,че в сектор услуги нашите предимства са:

Бърза реакция, но не за сметка на качеството. Просто така работим...
Кратки срокове на изпълнение - капацитет до 2000кв.м. /на ден,при подготвен терен
Достъпни цени от производител
Професионални консултации при възникнали проблеми с отглеждането на вашата трева



Може да направите запитване по електронната поща, като задължително изпратите снимка на вашата трева. Ние ще ви отговорим в най-кратките възможни за нас срокове.
При невъзможност за съвет по телефона най-добре е да бъдете посетени от специалист на място. Той ще констатира проблема като ви даде съвет и остави по ваше желание писмено предписание за поддръжка на тревата. Този вид консултации се заплащат.

ТРЕВНИТЕ ЧИМОВЕ
Как предлагаме тревния чим? - армираните тревни чимове се предлагат на малки и на големи рула /в специфични случаи на плочи,по преценка на обекта,или по изрично желание на клиента/. Чимовете се доставят до терена с камиони /най-често камион с кран/ на стандартни европалета,като всяко пале тежи от 850кг. до 1т., в зависимост от влажността на тревата в момента на рязане на чимовете. Капацитета на различните камиони е различен/. За пример на един TIR е могат да се качат между 560-680кв.м. При конкретно запитване от ваша страна,ние ще ви отговорим веднага. КОНТАКТИ

Големи рула тревен чим /BIG ROLL/
Дебелина на рулата /стандарт/ - от 2,00 до 2,50см.
Ширина и дължина на рулата – предлага се в два варианта:
ширина 0,76м – дължина до 40м.
ширина 1,06м – дължина до 30м.

ТОТЕХ е единствената фирма, която предлага производство, доставка и монтаж на големи рула тревен чим.


Малки рула или плочи тревен чим
Дебелина на рулата /стандарт/ - от 2,00 до 2,50см.
Ширина и дължина на рулата
ширина 0,46 см.
дължина от 0,80 см-100 см.
Капацитет на чимополагащата машина 1000-1200 кв.м/ден.
Ръчно полагане на чимове - 600-700 кв.м/ден

Повече за тревните чимове, може да намерите тук >>> http://totex.net/zapitvane/


Автор: ланд.арх. Павлина Тодорова

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЪПКА ПО СТЪПКА КАК ДА РАЗМНОЖИТЕ ВАШАТА ХОРТЕНЗИЯ

ДЕКОРАТИВЕН ТРОСКОТ

НАКАРАЙТЕ МУШКАТИТЕ ДА ЦЪФТЯТ КАТО ЛУДИ