РЪКОВОДСТВО - ТРЕВЕН ЧИМ
Подготовка на почвата за зачимяване
Подготовката на почвата за зачимяване е както при традиционната сеитба, т.е. трябва:![]() | • добре да прекопаете,или да фрезовате терена • добре да почистите от камъни и отпадъци • ако повърхностният слой е много замърсен,най-добре е изцяло да го подмените,защото тревният чим не се развива (прихваща), положен върху камъни или стара трева |
![]() | • ако имате възможност,може да използвате услугите на специализираните фирми, които ще изрежат старата ви трева със специална машина, което ще ви спести много време и усилия |
![]() | • подхранете с комплексен тор, като приложите точната доза-това ще спомогне за по-бързото вкореняване на тревата |
![]() | • вкарайте торта с гребло в дълбочина |
![]() | • накрая заравнете още веднъж,за да получите отлично равен терен-това е важно за доброто вкореняване на чимовете |
![]() | • валирайте |
![]() | • aко почвата е много суха,навлажнете я в деня преди полагането на чима |
Чимът... Съвети за полагане
Ако площта е по-голяма,то задължително трябва да предвидите поръчките си в зависимост от темпото (кв.м. на ден), с което полагате чима. Той трябва да бъде положен в рамките на 48 часа след изваждането му.
СЪВЕТИ ЗА ПОЛАГАНЕ:
![]() | • положете първите ленти, като ги подравните спрямо прав бордюр (къща,тротоар,алея) |
• при полагането внимавайте да не деформирате терена - използвайте дъски,за да се придвижвате | |
![]() | • внимателно полагайте лентите една до друга, за да не се разкривят или наберат |
• режете с добре наточен нож | |
![]() | • след полагането,полейте много обилно |
![]() | • изчакайте терена да се отцеди и валирайте |
Грижи след полагането


Производствени бази
тревен чим
тревен чим
София / с.Негован
GSM: +359 888 573 200
GSM: +359 899 778 877
Варна / с.Старо Оряхово
GSM: +359 889 505 144
GSM: +359 897 881 868
GSM: +359 888 573 200
GSM: +359 899 778 877
Варна / с.Старо Оряхово
GSM: +359 889 505 144
GSM: +359 897 881 868
Всичко за тревните площи >>>http://totex.net/category/vsichko-za-trevata/
Коментари
Публикуване на коментар